lørdag den 30. maj 2009

Baby bevægede sig ikke

Dagen skulle være en hviledag. Vi havde en rolig morgen og efter morgenmaden lagde Mette sig lidt ind på sengen igen. Jeg holdt hende på maven, men babyen ville ikke reagere. Sådan er det jo, den skal jo også hvile sig lidt.

Jeg talte til den. Det plejer at virke. Den kender min stemme og plejer at reagere på den. Der var ingen ting.

Mette gik i bad. Drak koldt vand. Stadig ingen ting. Hun havde ikke rigtigt mærket den hele morgenen. Faktisk var hun for første gang i lang tid frisk, hvilket ville sige, at hun havde sovet godt og babyen ikke havde holdt hende vågen. Altså var det ikke til at sige, hvornår den sidst havde bevæget sig. Det kunne være flere timer siden. Mette har termin på mandag, og man skal kunne mærke babyen hele tiden nu.

Vi fik straks ringet til Skejby. Her tog en flink jordmor telefonen og fik aftalt med Mette at vi skulle skynde os derud. 20 minutter efter stod vi ved fødselsmodtagelsen.

Mette fik taget en hjertestrimmel på babyen og alt var som det skulle være. Nu kunne hun også mærke liv igen. Herefter blev vi genet over til en skanning. De tog ingen chance og vi følte, at vi var i gode hænder. Vi kunne nu se den lille og endnu engang kunne de fortælle, at babyen havde det godt.

En læge godkendte alle undersøgelserne og så kunne vi tage hjem igen. Vi var ikke længere så stressede nu, men vi havde fået en rigtig forskrækkelse. Vi havde gjort alt hvad vi kunne, men inden vi tog ind på hospitalet var hovedet fyldt med tanker og mange af dem omhandlede et sidste farvel til babyen. Og dette inden vi overhovedet havde lært den rigtigt at kende.

Hvor glæder jeg mig dog til den kommer ud og siger hej. Så ved jeg også, at den har det, som den skal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar