onsdag den 3. juni 2009

Fødslen - så blev jeg far


Med fødslen godt overstået kommer her en beretning om selve hændelsesforløbet.

Vi tog en taxa ud til Skejby. I første omgang kørte taxaen inden vi var kommet ned ad trapperne, og da vi ikke kunne komme igennem til 118 for at få nummeret til Århus Taxa blev vi nødt til at kontakte fødeafdelingen, som så kunne ringe til en taxa for os.

Vi ankom til Skejby omkring kl. 20. Mette havde her veer med 2-3 minutters mellemrum, så der var allerede godt gang i processen. Vi fik en fødselsstue og vores meget venlige jordmor Malene, var god til at få Mette lidt ned på jorden igen.

Alt gik som det skulle. Mette startede med at tage et karbad og høre lidt Beach Boys på hospitalets afspiller.

Efter et par timer flyttede vi ind på selve fødselsstuen og herefter gik det slag i slag. Babyens hjerteslag blev undersøgt regelmæssigt og Mette åbnede sig som hun skulle. Da hun ikke havde født kl. 23.30 fik hun en dosis antibiotika. Dette skal man have, hvis ikke man har født 18 timer efter vandet er gået.

Lidt over kl. 23 var der vagtskifte og vi fik derfor en ny jordmor. Dette var dog helt ok, da den nye også var meget venlig og forstående. Den sidste time havde det været lidt et kapløb med tiden om hvorvidt babyen skulle have fødselsdag d. 1. (altså på terminen) eller d. 2. På nuværende tidspunkt var der dog ingen tvivl om, at det først ville blive tirsdag.


Inden den første jordmor tog hjem fortalte hun dog, at hun var enormt imponeret over hvor godt det gik. Alting var bare som det skulle være.

Omkring kl. 1.50 fik Mette presseveer. Nu var det nu! Herfra gik det lynhurtigt og kl. 1.59 blev Smilla født. Endelig kunne vi møde vores datter.

Smilla vejede 3470 g og var 53 cm lang. Et lille prakteksemplar. Hun fik hurtigt farve i kinderne og kom over til sin mor, hvor hun åbnede øjnene og så verden for første gang.


Efter fødslen fik vi lov til at få lidt alene tid, inden alle de sidste praktiske ting skulle gøres. Vi fik også lidt mad efter oplevelsen. Det blev serveret med et lille flag. Det var jo Smillas fødselsdag.

Mette havde mistet lidt for meget blod under fødslen, så istedet for at komme over på pationethotellet, blev vi indlagt på barselsgangen. Det er her vi er nu. Smilla ligger ved min side imens jeg skriver dette. Hendes mor tager sig en velfortjent lur. Jeg har fået verdens dejligste barn.

6 kommentarer:

 1. Hvor er det en fin blog, Morten! Sidder sgu og småtuder:)

  SvarSlet
 2. Mange tak. Det er nu også hyggeligt at skrive den. Den får mig til at tænke over tingene.

  SvarSlet
 3. Stort tillykke med prinsessen!!!
  Nu tuder jeg sgu også - babyer ER bare mirakler hver evig eneste gang!

  SvarSlet
 4. Hej Mette og Morten

  STORT TILLYKKE - med verdens sødeste lille prinsesse!

  Ellen

  SvarSlet
 5. Hej Mette og Morten
  Endnu engang stort tillykke med jeres dejlige datter.
  Ihh, hvor er jeg glad for at være blevet faster til sådan en dejlig pige.

  Knus fra Line

  SvarSlet