mandag den 21. september 2009

Et fadderskab - Dåbsgave fra mor og far

Smilla skulle have den helt rigtige dåbsgave af Mette og mig. I første omgang havde vi besluttet os for at give hende et smykke. Dog ville vi vente til efter selve dåben, da vi godt viste, at der var en god sandsynlighed for, at hun ville få smykker af flere af gæsterne. Denne viste sig da også at holde vand og derfor besluttede vi, at hun skulle have noget andet.

Kriterierne for gaven var, at denne skulle vare ved. Smilla skulle også have den senere i livet. Samtidig skulle den betyde noget. Det skulle ikke "bare" være en almindelig gave. Smilla skulle kunne tænke på den og tænke på os.

Det slog mig, at det ikke behøvede at være en ting for at den kunne blive med hende resten af livet. Ting kan blive væk, stjålet eller tabt. Vi har nu besluttet, at give vores datter et fadderskab. Hun skal blive fadder for et barn i Latinamerika og vi har valgt at give hende dette af flere grunde. Hun får mulighed for at få en "legekammerat" på den anden side af kloden samtidig med hun får mulighed for at lære, at ikke alle mennesker bliver født ind i et privilegeret samfund som Danmark.

Med denne gave håber vi at kunne lære vores datter om både mennesker og verden, og det er forhåbentligt noget, hun vil tage med sig resten af livet.

Støt SOS børnebyerne her!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar