mandag den 28. september 2009

Krydret kylling-spinat-gryde

Efter Smillas dåb har mange mennesker spurgt efter opskriften til maden. Det må jo siges, at være den største komplement man kan få:)

Tid: 30 min.
Antal personer: 4.

Når krydderierne svitses i olie, før de øvrige ingredienser tilsættes, frigøres de mange smagsnuancer bedre. Stil gerne en mangochutney frem på bordet som ekstra tilbehør.

  • 4 styk kyllingbryst
  • 1 løg
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk karry
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ dl vand
  • salt
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk majsstivelse
  • 100 g spinat /evt. helblandet spinat fra frost)
  • 1 æble
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
  • 300 g basmatiris
1. Skær hvert kyllingebryst i 3-4 stykker.
2. Pil løget, og hak det fint. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
3. Varm olien op i en gryde, og svits karry, spidskommen, koriander og kardemomme ganske kort heri. Tilsæt kylling, løg og forårsløg, og vend det godt rundt i krydderierne. Tilsæt vand og lidt salt, og lad retten simre i 10 minutter.
4. Kog risene efter anvisningen på pakken.
5. Hæld kokosmælken i gryden med kylling, og varm forsigtigt retten op - den må ikke koge, da kokosmælken så vil skille. Jævn saucen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
6. Hak spinaten groft, skær æblet i tern, og kom begge dele i gryden. Lad retten simre i 2 minutter, og smag til med salt og peber.
Server med kogte ris til.

Bliv medlem af spisetorvet og modtag opskrifter og madtips

Ingen kommentarer:

Send en kommentar