mandag den 7. marts 2011

Fastelavnsboller - hygge og opskrift

Ingen fastelavn uden fastelavnsboller. Derfor gik Mette og Smilla i køkkenet.

Opskrift på fastelavnsboller med marcipan

18 stk.

1 dl. Sødmælk
50 gram Gær
125 gram Smør
1 Æg
4 spsk. Sukker
375 gram Hvedemel

Fyld:
100 g smør
2 spsk. Sukker
150 gram Ren rå marcipan
1 Æbler, renset vægt


Først tager I en lille gryde eller kasserolle og opvarmer mælken. Den skal kun være lillefingervarm. Hæld mælken op i en skål og rør gæren ud heri. Hæld de øvrige ingredienser i og rør rundt til dejen er blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 30 minutter.

Imens skal I røre blødt smør og sukker sammen i en skål. Derefter skærer I marcipanen i 24 lige store skiver. Så skal I skrælle æblet, fjerne kernehuset og skære æblet i små bitte tern.

Når dejen er færdighævet, deler I den i to lige store portioner. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant som I deler i 12 lige store firkanter. På midten af hver firkant lægger I en teske med smørblandingen, lidt æbletern og en skive marcipan, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten godt sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu 30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C i 8-10 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar