mandag den 25. april 2011

Lissabon: Børn, klapvogn og bakker

Efter Edinburgh og Berlin blev Lissabon den næste udenlandske destination som Smilla (og hendes forældre) skulle opleve. Ifølge Lonely Planet ville vi møde en børnevenlig by, som ville blive svær at komme rundt i og sandheden var ikke langt fra dette.


FlyveturenDet er ingen hemmelighed at Smilla har været morsyg i den seneste tid. Derfor havde vi i forvejen forberedt hende på, at hun skulle sidde hos far, når vi skulle op at flyve (der er jo en mave i vejen hos mor). Det blev ikke noget problem på udvejen, men på hjemvejen var trunten imidlertid godt træt og var ikke helt tilfreds med at det kun var far, hun måtte sidde hos.

Smilla har som sagt været ude at flyve før, men denne gang var det første gang, hvor hun rigtigt opdagede, at vi rent faktisk fløj. Hun glædede sig allerede inden vi tog af sted til at skulle ind i en flyvemaskine og forventningerne blev indfriet allerede, da hun så maskinen tæt på.

Lissabon med en klapvogn
Lissabon er bygget på syv høje og det er noget man hurtigt mærker. Vejene går enten stejlt op eller stejlt ned. Der er ingen mellemvej. Asfalt er kun til bilerne og på enkelte veje. På fortorvet er der brosten. Altså er dette så absolut ikke en optimal klapvognsby. Dog skulle vi jo gentagne gange bevæge os fra et punkt til det næste og i manglen på et bedre alternativ, blev klapvognen brugt flittigt samtidig med at mine ben- og armmuskler blev udfordret.

Vi fandt hurtigt ud af, at taxaerne er meget billige, og derefter blev klapvognen kun brugt til det mest nødvendige.

Den grønne by

Parker er der heldigvis en masse af. Ikke bare et træ og en bænk, men store grønne områder med fontæner, picnicsteder og flotte legepladser. Disse steder er skabt til børnefamilier og de gav os muligheden for at nyde det gode vejr og slappe lidt af. Smilla følte sig hurtigt hjemme og kunne tilbringe lang tid på rutsjebanen.

Børnemad

Børnemenuer er en sjælden ting og højstole er ikke et must på de fleste restauranter. I turistområderne er der større chancer end på sidegaderne, men generelt er det ikke meningen, at børn skal have deres egen mad. Derimod er det helt acceptabelt (og tit også forventet) at små børn blot spiser af deres forældres mad. Smilla kan nu engang godt tage ved, så vi endte med at bestille en voksenpotion til hende de fleste gange, for at være sikker på at vi alle tre blev mætte.

Lissabon er et olivenland og selvom hverken Mette eller jeg selv spiser dem, fandt vi til vores store forbavselse ud af at trunten er helt pjattet med dem. Der kan man bare se.

At rejse med børnJeg vil våge at påstå, at man kan rejse alle steder med børn. Dog skal forventninger afstemmes på forhånden og der er mindre tid til spontane rejseaktiviteter, da børn nu engang kræver planlægning.

Lissabon er en børnevenlig by, så lang tid man bruger taxaer til transporten. Børn er velkommende alle steder og der er rigeligt med underholdning til dem i form af for eksempel storslåede parker og legepladser.

Vi havde alle tre en fantastisk tur, hvor vi nød byen, maden og hinanden. Vi tog os tid til at holde pauser, når Mette eller Smilla havde brug for det. Vi nød at have en lejlighed, så Smilla havde lidt mere plads og så Mette og jeg kunne have aftenerne fri, når trunten sov. Det var en fantastisk vellykket tur.

Rejsebog
Hvis du skal ud at rejse med børn eller en baby, så skynd dig over til Saxo og køb ebogen Rejs med børn - en overlevelsesguide, som er skrevet af undertegnede. Bogen indeholder både praktiske råd samt motivation til at komme af sted. Gå til Saxo.com her: Rejs med børn eller baby rejsebogRejs med børn eller baby e-bog!

Hvis det er en baby (0-2 år), der skal med på rejsen, så er det bogen At rejse med en baby, som du skal have fat i. Den kan købes her: At rejse med en baby - At rejse med en baby e-bog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar