torsdag den 17. november 2011

Sukkerpolitik

Der findes to sider. Den ene gruppe forældre, vil ikke give deres børn sukker. Den anden gruppe, forstår ikke den første.

Vi har en sukkerpolitik, der kort sagt går ud på ikke at give Smilla overflødigt sukker. Det vil sige ingen slik, is og kage. Is har hun dog smagt et par gange og det samme med kage - men den generelle regel er nul sukker.

Grunden til politikken er, at Smilla er ligeså glad for et æble som et stykke kage. Hvorfor skal hun så have et stykke kage?

Da vi boede i København, var det nemt at have en sådan sukkerpolitik. I Smillas gamle vuggestue, var det forbudt at give børnene sukker, hvilket vil sige at til fødselsdage medbragte børnene boller, frugt eller lignende.

Nu er vi flyttet til Odense og jeg kan godt mærke, at her er der en anden holdning til sukker. Her opstår problematikken. Hos dagplejeren, i lejestuen og i børnehaven (når vi når dertil), er der ingen politik på området. Det vil sige, at Smilla nu vil blive introduceret for slik fra julenissen og æbleskiver og pebernødder i legestuen. Tidligere ville vi sagtens kunne sidde og spise kage selv og give Smilla et stykke frugt eller en gulerod, men det bliver jo lidt svært at argumentere for at hun ikke må få en pebernød, når hun i forvejen kender dem.

Måske er jeg bare pylret, men mine intentioner og gode.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar