torsdag den 10. maj 2012

Dag 9: Firenze med børn


Vi havde hjemmefra nogenlunde planlagt, hvad vi gerne ville se i Firenze. Den første dag i byen ville vi dog umiddelbart ikke lave alt for meget. Målet var at komme tilbage til campingpladsen, så Smilla kunne sove til middag i campingvognen.

Vi bor på en campingplads (Camping Michelangelo) med Firenze for vores føder. Vi er meget tæt på byen, men det går ned ad bakke. Vi tog i dag af sted med barnevognen og håbede på det bedste. Det viste sig overhovedet ikke at være et problem. Firenze har brede fortorv, og selv vejen ned ad bjerget var tilforladelig (historien om hvordan vi kom op igen er dog en anden).

Firenze er en enormt smuk og samtidig en overraskende lille by. Man kan ganske enkelt gå til alt – selv med en barnevogn. Denne første dag i byen var varm og det blev kun varmere. Vi var inde at se Uffizi museet, hvor vi også relativt nemt kunne komme rundt med vognen. Skal man ind på museet kan man vælge at stå i kø for at købe en billet (tager op til 4 timer i højsæsonen), købe på nettet mod et gebyr på 4 euro pr billet, eller købe et medlemskab af The International Medici Association ved indgangen – og dermed også få en billet og springe køen over. Vi valgte den sidste løsning, da vi ikke havde fået købt billetter på nettet. Det kostede 5 euro ekstra, men det var penge godt spenderet, da vi dermed slap for at skulle stå i kø med pigerne.


Museet blev set på ca. en time (uden børn, kan man bruge flere dage derinde, men det skulle jo også være en god oplevelse for alle). Vi spiste også frokost derinde og bagefter gik vi tilbage mod campingpladsen.

Temperaturen var nu omkring de 30 i skyggen og vi skulle op ad bakke hele vejen. En træt Smilla sad i Mettes ringslynge og jeg skubbede barnevognen. Det kan godt være det kun tog 15 minutter at komme til toppen, men det føltes som meget længere.

2 kommentarer:

 1. Hejsa

  Hvilken måned var I i Firenze?

  Vi overvejer at tage to på 5 og en på 1 med rundt i Toscana. Bl.a. Firenze og Lucca. Vores bekymring er, at det er for varmt i byerne i juli måned - hvad er jeres erfaringer? :-)

  /Kristian

  SvarSlet
 2. Hej Kristian,

  Vi var i Firenze i maj og der var der varmt om dagen og køligt om natten. Jeg husker det ikke som værende for varmt, men jeg kan forestille mig, at der er meget varmt i juli.

  Det er til gengæld et fantastisk område og også meget børnevenligt, så jeg kan kun anbefale jer at tage afsted. Vi havde en fantastisk tur.

  SvarSlet