fredag den 30. november 2012

Paradisæblesnaps og solbærsnaps

Hvad i alverden skulle vi dog bruge alle de paradisæbler til, som voksede ude på vores lille fine træ? Og hvad med solbærerne i fryseren?

Snaps selvfølgelig (dog ikke dem alle sammen, Mette har også lavet paradisæblegelé).

Det kan godt være, at mine blogindlæg som regel handler om mine vidunderlige piger, men farmand her skal da også lige kunne vise mine fine flasker frem:

Lad der blive snaps.... om et år.
 Hvis I selv får lyst til at prøve, så er opskriften her:

Paradisæblesnaps:
Skyld paradisæblerne og skær dem i halve. Put dem i fryseren og når de er frosne, tages de igen op og puttes i et lufttæt glas. Herefter fylder du op med snaps (helst på 40%).

Så kommer den svære del. Nu skal de stå sådan i cirka 2½ måned. Derefter filtreres det og snapsen hældes på en flaske. Den skal nu igen hvile i min. en måned (meget gerne længere), inden der er snaps.

Solbærsnaps
350 g modne solbær (må gerne være frosne, men ikke et must), 150 g sukker og en halv flaske snaps kommes i et glas, hvor det nu skal stå i et par måneder. Herefter filtreres det, f.eks. gennem et kaffefilter. Lad derefter snapsen stå i en måneds tid (gerne længere), inden du tager hul på den.

Jeg regner med at de flasker, som jeg nu har startet på, skal være til julen 2013.

Og så skal I da også lige have et billede af Mettes kreation. Her står paradisæblemosen og drypper igennem et klæde lige så stille - inden det bliver til paradisæblegelé.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar