onsdag den 29. maj 2013

Hjem fra Istanbul

Udsigt fra vores altan.
Så kom vi hjem fra en vellykket rejse til Istanbul. Vi var af sted i to uger og det er en by, der kan anbefales over al forventning - også hvis man rejser med børn.

Rejsen derned var helt uproblematisk. Bus-tog-fly-taxa - pigerne klarede det hele. Vi spiste morgenmad i toget og i lufthavnen legede de på en legeplads indtil flyet gik. Flyveturen tog lidt over tre timer og disse foregik i al fordragelighed.

Vi boede i en fin lejlighed i gåafstand til alle seværdighederne i Sultanahmet, samt til sporvognen. Det var kun en etværelses, men til gengæld havde vi vores egen tagterrasse, som fungerede som et ekstra værelse om aftenen, når pigerne var blevet puttet. Herfra var der udsigt til havet - og til vores nærmeste minaret (der kaldte til bøn tidligt om morgenen og sent om aftenen - heldigvis sov pigerne bare fra det).

Vi fik set og oplevet enormt meget. Istanbul er en tryg by at rejse i og den byder på kultur og historie, som selv den mest ihærdige turist vil blive mæt af. Der var oplevelser for både børn og voksne - tit var de faktisk de samme. Smilla kom eksempelvis hurtigt til at sætte pris på besøgende i byens moskéer, hvor man jo skulle have skoene af, og som ellers var fyldt med guld. Der var rigeligt med mulighed for at gå på opdagelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar