fredag den 31. maj 2013

Seværdigheder for børn i Istanbul

Pigerne har fået øje på en kat.
Istanbul er en by for hele familien. 

Den er fyldt med mindre ting, som børn vil elske. Der er løse hunde og katte overalt. Man kan få friskpresset juice på hvert et gadehjørne. Man kan køre i sporvogn eller sejle.

Her er en lille liste over seværdigheder og attraktioner, som kan anbefales for hele familien.


Legeplader og parker
Istanbul er en meget grøn by fyldt med flotte parker, pladser og legepladser. Mange af legepladserne er relativt nye. Det er de samme legemoduler, der er de fleste steder, men de er godt brugte.

Hvis man bare går rundt i byen, kommer man naturligt forbi flere små parker og legepladser. Der er også store parker, som Gülhane park, der kan anbefales til picnics og pauser fra de store seværdigheder. I Gülhane er der selvfølgelig også en flot legeplads, en kiosk og altid masser af liv. Derudover indeholder parken en række små (men smådyre) restauranter med udsigt over vandet.

Gyng, gang - pas nu på, at I ikke rammer hestene.
Princes' Islands (Adalar)
Disse øer nås nemt med færge og de består af ni mindre øer, hvoraf de to største er de mest interessante. Det specielle ved øerne er, at der ingen biler er. Man kommer rundt med enten cykler eller hestevogn.

Ved havnen er der rigeligt med muligheder for at leje cykler. Derudover er der en hestevognscentral, hvor hestevognene holder i en lang række og venter på kunder - ligesom taxaerne udenfor en stor banegård.


Øerne er gode til dagsture. Den største ø, Büyükada, byder blandt andet på flot natur og gode muligheder for at vandre. Her kan man cykle eller tage en hestevogn til Luna park, hvor der er en legeplads omgivet af fritgående heste og herfra kan man gå det sidste stykke (30 min. op, op, op) til en lille kirke og en restaurant med fantastisk udsigt. Herfra kan du se helt ind til Istanbul.


Basilika-cisternen
Denne gamle cisterne er placeret i Sultanahmet, lige ved siden af Den blå moské og Aya Sofia. Du kommer ned under jorden via en trapper og befinder dig så i et gigantisk rum, med høje søjler til loftet. Rummet er kun svagt oplyst.

Cisternen er fra år 476.

Istanbul Aquarium
Byens akvarium er placeret et godt stykke udenfor byen i et stort indkøbscenter ved lufthavnen. Det er ikke overvældende stort, men til gengæld er det flot og byder på mange muligheder for at udforske havmiljøerne for hele familien.

Istanbuls akvarium er helt nyt og indeholder moderne faciliteter, her i blandt puslefaciliteter, hvilket ellers er sjældent i byen.

Der kører en gratis minibus til akvariet fra springvandet ved Den blå moské.

Tyrkisk dans ved Hodjapasha
Flere aftener om ugen er der et tyrkisk danseshow ved Hodjapasha Cultural Center. Det starter kl 21. og varer 1 time og 40 inklusiv en pause med gratis drikkevarer.

Showet foregår i en gammel hamam og byder på forskellige former for dans, heriblandt folkedans og mavedans (både kvindelige, samt en enkelt mand - sidstnævnte er et syn for guder).

Der er ingen aldersgrænse for at se showet. Vi havde begge piger med (22 måneder og knap 4 år), og de nød det begge. Dagen var blevet tilrettelagt efter det, med en sen middagslur og det gik fint med at være længe oppe.

Istanbul Transport Museum
Selma flyver.
Dette er et skønt museum for både børn og voksne. Museet er delt op i to dele. Indenfor kan man se tog, biler og både. Desværre er de kun til at kigge på. Derudover er der også et lille eksperimentarium.

Udenfor er der fly, et skib og en undervandsbåd - alt sammen noget som man kan komme ind i. Dog må børn under 8 år ikke komme ned i undervandsbåden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar