fredag den 26. juli 2013

Seværdigheder for børn i Paris

Paris er fyldt med både små og store attraktioner, der henvender sig til børn. Her er mine anbefalinger.

Byens parker
Paris er en imponerende grøn by. Det er en by, der byder på enorme historiske parkarealer, der tilbyder en lang række muligheder for hele familien. Her er nogle eksempler på gode parker:

Jardin du Luxembourg: Denne enorme park har det hele. Der er flotte blomster og plæner (husk at man i Paris ikke må gå på græsset i de fleste parker). Der er tennisbaner og petanquebaner og meget mere. Til børnefamilien byder parken på ponyridning, dukketeater og en stor sø til modelbåde som kan lejes. Derudover er der en skøn karrusel og en stor indhegnet legeplads, hvor der altid er masser af liv.


Jardins des Tuileries: Denne store, centralt beliggende park er nok den mest kendte i Paris. Ligesom i de andre store parker må græsset ikke betrædes, men parken har til gengæld 3.000 stole, som man bare kan bruge, hvis man vil side ned. Parken er enorm og man kan bruge megen tid på at vandre rundt i den og se på statuer, træer m.m. Parken har en lille legeplads og i sommerperioden er der et større tivoli, men mange forskellige attraktioner.

Parc André Citroën: Dette er den mest moderne park i byen. Hvor de andre parker har flere hundrede år på bagen, blev denne etableret i starten af 1990'erne. Parken har forskellige rum, der udfordrer sanserne. Her er altid liv og parken har et vidunderligt vandkunstværk, der lader børnene rende rundt blandt vandstråler, der skyder op fra jorden. Derudover kan man også komme op at flyve i en fasttømret luftballon, der tilbyder en god udsigt over byen.

Cité des Sciences et de l'Industrie - Cité des enfants
Dette er et imponerende og omfattende museum, der har både faste og skiftende udstillinger. Hvis du kan lide eksperimentarium i København, vil du også elske dette museum. Den enorme bygning indeholder nemlig hele to af slagsen. Det ene henvender sig til børn fra 2-7 år og det andet er for dem der er 5-12 år. Her bliver alle sanserne udfordret. Derudover er der også mange andre udstillinger (også for voksne) og et planetarium, der viser flere forskellige film (på fransk).

Dette er et museum, som man kan bruge flere dage på. Museet er placeret i en stor park, der bl.a. byder på en stor legeplads, der desværre var under restaurering, da vi var der.

Læs mere om de skiftende udstillinger på deres hjemmeside her: Cité des Sciences et de l'Industrie

Eiffeltårnet og Montparnasse tårnet
Eiffeltårnet er en af de attraktioner, som man bare ikke kommer uden om. Der er da også noget over højder, som bare er fascinerende. Der er tit lang kø, men hvis du er hurtigt ude, kan du købe billetten på nettet inden du ankommer. Det gjorde vi og dermed slap vi helt for at stå i kø.

Bestil billetter til Eiffeltårnet her.

Hvis du ikke har fået købt billet til Eiffeltårnet hjemmefra og ikke vil stå i kø, så tag op i Montparnasse tårnet i stedet. Det byder på en udsigt, der er lige så god og der er sjældent kø, selv når der er flere timers kø ved Eiffeltårnet.

Kloakken - Musée des Égouts de Paris
Paris' kloakmuseum er en skøn og anderledes oplevelse, for dem som gerne vil se en anden side af storbyen. Det er et lille museum under jorden, hvor du får rig mulighed for at gå rundt i kloakkerne og kigge efter brunt snask - børnene vil elske det.

Katakomberne
Der er en helt anden verden under den smukke by Paris. Nede i katakomberne kan du se skelletter opstillede i bunker, så langt øjet rækker. Et besøg i katakomberne byder på en ca. 2 km lang gåtur i smalle gange under jorden og det er virkeligt spændende.

Der kan her være meget lang kø, så kom tidligt. Vi var heldige at springe køen over, da vi havde Selma med, men havde vi ikke kunnet det, vil jeg tro vi skulle have ventet i ca. 4 timer for at komme derned.


Centre Pompidou og Galerie des enfants
Pompideu centeret er Europas største moderne kunstmuseum og museet har også en lille afdeling for de mindste besøgende. Det er en skiftende udstilling, men du kan se mere på deres hjemmeside. Smilla og Selma brugte megen tid, da vi var der på at lege med modellervoks og magneter.

Læs mere om børneafdelingen på Centre Pompidou her. 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar