torsdag den 15. august 2013

Snaps med citron, chili og honning

Så er der kommet tre nye snapse på bordet. Denne gang har jeg lavet en chili/citron snaps, en honningsnaps og en chili/honning snaps. Her kommer opskrifterne, så I selv kan prøve:

Chili/citron snaps
1. Skræl et par strimler af en økologisk citron. Rens dem for det hvide, da det indeholder bitterstoffer, som du ikke vil have i din snaps.
2. Flæk en chili og fjern kærner og frøstol. Jeg brugte en umoden (grøn) citronchili, men andre kan også bruges.
3. Kom citron og chili i et glas og overhæld det med en flaske snaps eller vodka (klar, 40 %).
4. Lad det trække. Husk at smage på det undervejs, da snapsen hurtigt kan blive for stærk. Alt efter chilien kan der gå timer eller dage. Hvis den bliver for stærk, kan du lave en snaps kun på citron og blande din chilisnaps op med den. Målet er at få snapsen til at smage af citron, mens du kan mærke det prikker lidt af chili.
Fra venstre: Chili/citron snaps, Honningsnaps og Honningsnaps med chili.


Honningsnaps
1. Kom 4 spiseskeer lynghonning i en gryde og varm det op til det bliver flydende.
2. Kom 2 spiseske koldt vand i honningen.
3. Hæld honningen i snapsen/vodkaen.

Honningsnaps med chili
Følg trin 1-3 fra den almindelige honningsnaps.
4. Flæk en chili og rens den for kærner og frøstol.
5. Lad snapsen trække, og husk at smage på den løbende, så den ikke bliver for stærk. Tag chilien op, når din snaps smager, som du bedst vil have den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar