tirsdag den 14. januar 2014

Mad(pakke) spild

Hver dag skal pigerne have to madpakker med hver - altså fire smurte madpakker i alt. Det betyder, at der hver dag skal laves en overordnet vurdering af hvor meget mad pigerne kan spise i løbet af dagen. Får de for lidt med, kommer de til at mangle energi i løbet af dagen og det er selvfølgelig ikke en mulighed. Da den mænge mad de spiser hver dag er meget varieret, må vi for en sikkerhedsskyld gå ud fra, at de hver dag spiser meget.

Resultatet = Et enormt madspild.

Der er mange dage, hvor madpakkerne kommer hjem igen, og hvor mere en halvdelen bare ryger direkte i skraldespanden. Det gør helt ondt, at se mad gå til spilde på denne måde, men alternativet er risikoen for at pigerne ikke får nok med. Altså må det være sådan - men hvorfor egentligt det?

Vi er helt sikkert ikke de eneste, der smider mad ud efter børnene er blevet hentet. For ikke så længe siden stemte vi ligesom flertallet nej til at være med i en madordning, der havde betydet at frokostmadpakken blev leveret udefra, så vi kun skulle medbringe én per barn, mod at betale et månedligt beløb. Vi og de fleste andre stemte nej.

Hvorfor gjorde vi det? Det var der flere grunde til:

1. Personalet skulle bruge tid på at ordne maden, efter det blev leveret. I en tid med store besparelser, betyder det mindre tid hos børnene.
2. Frygt for at maden ikke holder den samme standard, som herhjemme.
3. Vi skulle alligevel lave madpakke, da de stadig skal have med til om eftermiddagen.
4. Det var dyrt i forhold til hvad man fik.

Er der en, der har en fantastisk ide til hvordan vi kan undgå alt dette madspil?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar