fredag den 21. marts 2014

At omtale sig selv i 3. person

... eller "jeg far, du barn".

"Vil du med i zoo sammen med far" - udtalt af far.

"Har ud lyst til at læse en bog sammen med mor" - udtalt af mor.

At omtale sig selv i tredje personer, er noget forældre (og andre der er relaterede til børn) gør hele tiden. Men hvorfor gør vi det egentligt?

Den oplagte grund er selvfølgelig, at det er undervisning af barnet. Jeg omtaler mig selv som far, fordi jeg gerne vil have, at mit barn skal gøre det samme - altså kalde mig far. Normalt går jeg ikke ind for at tale babysprog til børn, men i dette tilfælde gør jeg det alligevel, da jeg gerne vil have mit barn til at kalde mig ved min titel. Hvis ikke jeg omtaler mig selv i tredje person, er jeg jo afhængig af at andre personer omtaler mig som far (selvom jeg ikke er deres far) - ellers vil mit barn aldrig høre ordet far.

Bare lige en tanke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar