lørdag den 12. juli 2014

Familiehøjskolen Skærgården - dagbog og erfaringer

Mandag og tirsdag
Ved højskolens sø, var der slået en stor tipi op. Her holdt vi morgensamling efter morgenmaden. Der var sang og informationer, hvorefter der var tid til lidt ryste-sammen aktiviteter med fjer i håret.

Alle deltager blev nu inddelt i tre indianerfamilier. Hver familie skulle igennem tre forskellige workshops mandag og tirsdag. Her lavede vi bl.a. drømmefangere, kæpheste, indianertøj, smykker og våben - der er ikke mange, der ville have gættet på at undertegnede har en kreativ side, men det er nu bevist.

Højskolen havde lavet en aftale med en nærtliggende gård, om at børnene kunne ride på nogle heste om eftermiddagen - det var en stor succes for især Smilla.

Onsdag - ekskursion til Vesterhavet
Efter to dage med intensive indianeraktiviteter, skulle vi onsdag lave noget helt andet. Alle deltagere blev fragtet i bus til Søndervig, hvor vi først så den årlige sandskulpturfestival. Derefter tilbragte vi et par timer ved Vesterhavet.

Dette var Smillas og Selmas første tur ved Vesterhavet og de nød det i fulde drag. De var ude at bade i vandkanten og hvinede af fryd, når de store bølger slog ned.

Torsdag
Torsdag var der om formiddagen mulighed for at nå de ting på de forskellige workshops, som vi ikke nåede først på ugen. Altså var det tid til at give Smillas kæphest øjne (indtil torsdag lød den navnet Blinde Hest) og få kartoffeltryk på pigernes indianertøj.

Om eftermiddagen var der intet fastlagt program. I stedet for at tage på udflugt, som nogle gjorde, valgte vi at tilbringe eftermiddagen ved søen. Dermed havde pigerne god tid til at bade - noget de forresten gjorde flere gange om dagen, hele ugen. Søen var meget børnevenlig.

Fredag - afslutning og PowWow
Efter morgensamlingen i tipien blev det tid til dysterne på søen. Der var arrangeret en slagt stjerneløb i kanoen - med god mulighed for at skyde med vand efter de andre indianer familier. Resultatet: Gennemblødt fra top til tå, for at sige det mildt.

Om aftenen var der fælles fest med underholdning fra de deltagende og grillmad i det fri ved søen. Det var ganske enkelt ren idyl.

Erfaringer
Generelt tager vi aldrig det samme sted hen på ferie to gange. Vi plejer hellere at ville opleve noget nyt. Familiehøjskolen Skærgården kan dog godt gå hen og være det sted, som vi besøger ingen - så godt var det.

Den ligger perfekt og idyllisk. Der er alt hvad en børnefamilie har brug for og så gav den os mulighed for at være sammen som familie på en helt ny måde. Højskolen havde rammerne og alt var planlagt, så vi bare kunne koncentrere os om at hygge os og ikke tænke på madlavning og aktiviteter. Dog var skemaet ikke mere fastlagt end at man sagtens kunne gå fra og til, hvis et barn eksempelvis krævede en lille lur eller andet.Ingen kommentarer:

Send en kommentar