fredag den 25. juli 2014

Nanna er kommet til verden - velkommen til

Den 24. juli kl. 0.04 kom Nanna til verden. En lille perfekt pige med en kampvægt på 3590 g.

27 timer tidligere:

Tirsdag aften fortæller Mette mig at vandet er gået. Der er halvanden uge til termin, men det er nu Nanna er klar.

Veerne er ikke regelmæssige, så jeg forsøger at sove lidt, mens Mette kæmper. Der er ringet til fødegangen, og aftalt at vi skal ringe igen kl. 7.30. Omkring midnat vækker Mette mig (det var nemt, da jeg ikke rigtigt sov). Veerne er ved at være regelmæssige og derfor bliver pigernes mormor tilkaldt.

Klokken 2 tidligt onsdag morgen ankommer vi til Svendborg sygehus godt trætte. Mettes veer holder pause, men vi får tilbudt at overnatte på stuen, så vi ikke skal køre tilbage til Odense. Der bliver kørt en seng ind på stuen til den gravide mor og jeg overnatter på fødebriksen.

Vi er oppe igen kl. 7.30. Mettes veer vil stadig ikke i gang. Vi spiser morgenmad og derefter bliver der kørt en strimmel, der viser at Nanna har det godt. Herefter løsner jordemoderen fosterhinden, så vandet går yderligere.

Sidst på formiddagen går vi en tur, for at få gang i veerne. Vi går rundt i Svendborgs gågade og køber et par gaver til Smilla og Selma. Ekspedienten kommenterer, at Mette er langt henne, og bliver chokeret, da hun hører, vandet er gået og vi er på gåtur væk fra hospitalet.

Efter frokosten går vi tilbage på fødestue 4 og slapper af i en halv time. Gåturen virkede ikke efter hensigten og derfor besluttes det, at fødslen skal have et kickstart med et ve stimulerende drop. Der er dog lige pludselig blevet travlt på fødegangen, så vi må vente lidt på droppet.

Det meste af eftermiddagen går, før det bliver Mettes tur, men 17.30 bliver droppet lagt. Mens Mette sidder bundet til fødestuen, henter jeg mad til os begge i caféen. Det er ikke meget, der bliver spist, men lidt kommer der da ned.

18.47. Nu sker der noget. Veerne begynder igen og bliver regelmæssige.

Efter en times tid stoppes det ve stimulerende drop, da Mette gerne vil over i fødekarret. Desværre begynder veerne at aftage, så fødekarret må aflyses.

Mette kæmper og kæmper. Hvor er hun dog sej.


Efter at droppet igen er sat i gang, begynder veerne lige så stille at komme igen. Omkring kl. 23 sker der for alvor noget. Veerne intensiveres og da presseveerne for alvor går i gang holder jeg øje med uret på min mobil, da uret på stuen ikke virker (vi vil jo gerne vide om Nanna får fødselsdag d. 23. eller d. 24.

Kl. 0.04 kommer Nanna til verden. En lille perfekt pige.

Velkommen til verden Nanna og tak for den store gave Mette - du kæmpede en brav kamp og det var det hele værd.
2 kommentarer:

  1. Spændende læsning og en lang omgang (altså fødslen) :-D. Stort tillykke med tøs nummer 3. Du må blive god til at lave rottehaler :-D
    Anne

    SvarSlet
  2. Tak, og ja. Jeg er i fuld gang med at øve mig.

    SvarSlet